NBA-Ален Ајверсон и Лери Браун поседуваат ретко видена приказна (ВИДЕО)

985

Можеби најважната компонента во тимскиот успех е релацијата помеѓу главниот тренер и главниот играч на тимот.

Една од најинтересните NBA приказни е релацијата помеѓу Ален Ајверсон и тренерот Лери Браун. Турбулентниот однос помеѓу овие две легенди кој едноставно не може лесно да се опише. Во наредниов клип следува кратка ретроспектива на два комплетно различни карактери кој водени од истата цел, решија да се променат, меѓусебно да се помагаат и (на крајот) да успеат.

Уживајте…

NBA FAN
Димитар Младеновски