NBA колумна на Димитар Младеновски-Хаким Олајџуон и шампионската 1994 (ВИДЕО)

547

Хаким Олајџуон е еден од најголемите центри на сите времиња. Од скромните почетоци во родниот Лагос (во Нигерија), преку колеџ кариерата во Хјустон и се до понатамошните успеси. “The Dream” секогаш го служела дисциплината и истрајноста. Чувството за игра и специфичната подвижност го правеше (на моменти просто) незапирлив.  Денес имаме можност да го проследиме неговиот поход кон шампионската титула. Во 1994 година, Олајџуон конечно му ја донесе толку посакуваниот пехар на градот од Тексас. Хјустон конечно стана шампионски град, а нивниот центар го зацементира своето место меѓу великаните. Уживајте…

NBA FAN

Димитар Младеновски