NBA колумна на Димитар Младеновски-Кој го уби Лоренцен Рајт? (ВИДЕО)

677

Видео за трагичната судбина на еден од најомилените кошаркари кој се појавиле од Мемефис (Тенеси). Како неговата сопруга и зависта беа клучни за неговото исчезнување. Колку вистински е силна омразата? Зошто и кој сакаше да го види мртов?Во Јули 2010 година, на 34 годишна возраст, згасан животот на NBA ветеранот со 13 годишно професионално искуство, Лоренцен Рајт. Брутално убиен. Цели 10 години по ужасното и грозоморно дело, вистината и правдата конечно го најдоа светлото на денот. Најпосле, неговата мајка и неговите деца ја слушнаа (и докажаа) вистинската приказна за нивниот обожуван “Ло”. Тажниот крај на Лоренцен Рајт.

NBA FAN

Димитар Младеновски