Родителите го напуштиле бидејќи бил премногу грд за нив, но денес неговиот живот никој не го замислувал вака

796

Детството треба да биде исполнето со магични моменти, но младоста која ја имаше Јоно Ланкастер е далеку од онаа кои ја имаат поголемиот дел од децата.

Неговите родители се откажале од него после раѓањето, бидејќи сметале дека е “премногу грд” за да биде дел од нивните животи. 

Јоно денес има 30 години и страда од синдромот Тричер Колинс – генетско пореметување кое го погодува развојот на коските на лицето додека бебето е во внатрешноста на матката.

Тој нема образи и поради тоа очите му се спуштаат преку лицето. Покрај проблемот со слухот и јадењето, лицата погодени од овој синдром се развиваат сосема нормално и немаат никакви други проблеми.

Сепак, родителите на Јоно го напуштиле 36 часа после раѓањето. А, потоа го посвои жена под име Жин Ланкастер.

Јоно во тинејџерските години бил вистински бунтовник, но не поради тоа што бил лоша личност, туку поради своите болки. Правеше работи за да привлече внимание кон себе и да им го одвлече вниманието на луѓето од вистинскиот проблем-неговиот физички изглед.

“Бев очаен за пријателите. Би направил сè за нив. Немав самодоверба и поради тоа на другите деца им купував чоколадо со надеж дека ќе ме засакаат”, рекол Јоно.

А, потоа доаѓа големиот пресврт во неговиот живот.

Кога имал 19 години, сопственик на еден бар кој постојано го посетувал му понудил работа.

“Бев многу нервозен поради реакцијата која луѓето ќе ја имаат. Пијаните луѓе можат да бидат ужасни. Не ми беше лесно, но во исто време запознав прекрасни луѓе кои навистина сакаа да бидат во мое друштво”, вели тој.

Паралелно со работата, Јоно се стекна со диплома за спортска наука и завршил курс за фитнес инструктор.

За него тоа било предизвик, бидејќи теретаните се опкружени со огледала. Токму таму ја запозна љубовта на неговиот живот, Лаура.

После одреден период тие купиле куќа и живеат живот од соништата. Иако неговите биолошки родители и понатаму одбиваат да го прифатат како син, иако тоа било многу болно за Јоно сепак го прифатил.