Пребогатата пријателка на сопругата на Срна ги шокирала сите: „Ми преостануваат уште 7 месеци од животот“

374

Мирослава Дума, една од најбогатите Русинки и блиска пријателка и соработничка на Мирела Бориќ Срна, на Инстаграм зборувала за најтешкиот период во животот.

„На почетокот на годинава ми дијагностицираа ретка болест на белите дробови и ми дадоа уште седум месеци од животот. Беше страшно, но сега кога ќе се сетам на тоа, сфаќам дека тие неколку месеци од опоравувањето ми беа најсреќни во животот. Одеднаш ‘забавив’ и сфатив колку го сакам животот, колку е прекрасен нашиот свет и колку сакам да останам тука. Со луѓето кои ги сакам. Првпат во животот ја гледав убавината на небото и прекрасното зеленило во природата. Како претходно да живеев на друга планета. Се будам среќна бидејќи жива сум овде“, напишала Мирослава и додала како претходно била опседната со лајкови и прифаќање во вистинскиот, но и во виртуелниот свет.

View this post on Instagram

Earlier this year I was diagnosed with a rare lung disease, and given 7 months to live. It was crazy scary then, but looking back, I realise that the past few months of recovery were possibly the happiest months of my entire life. I suddenly stopped running the marathon and realized how much I love life, how beautiful our world is and how much I want to stay here. With the people I love. For the first time in my life, I saw the bright blue of the skies. And the beautiful green of the trees. As if I had lived on a different planet before. I wake up happy, just because I can spend one more day here. Not asking for more or trying to run faster. My entire life I was seeking approval and obsessing over “likes” both in the physical and virtual worlds, without realizing that I actually had to learn how to “like” myself first. Years of self criticism and doubt, stress, dieting, physically, mentally and emotionally pushing and pushing myself got my immune system to collapse and I had made myself fatally sick. I now realise that these past months were also the most creative months of my entire 34 years. Yet success to me today is not measured by external indicators anymore, but by what’s inside. It is measured by my own health, and the health of those I love. It is measured by how I choose to contribute to the world. For the past 2 years, the Universe caused me to experience a number of remarkably serendipitous events that sometimes felt surreal; like how a silly mistake, made by my lawyer, led me to an early diagnosis, and gave me a chance to live. I saw signs everywhere. As if someone was telling me: “don’t give up”. Today I continue to follow my big dream, and genuinely believe it can help save our planet. No matter what. And against all odds. One day I hope I’ll be able to tell you all about it. And most importantly: Thank you to all the wonderful people in my life, I love you with all my heart (and my lungs 🤓).

A post shared by Miroslava Duma (@miraduma) on

„Во последните две години универзумот ми испрати случајности кои денес ми изгледаат речиси неверојатни – како глупавите грешки кои ги направи мојот адвокат, поради кои порано ми ја дијагностицираа болеста и поради што добив шанса за живот“, се присетила таа.

View this post on Instagram

🦉💛🌳🌎

A post shared by Miroslava Duma (@miraduma) on

Фотографијата за помалку од 24 часа собрала повеќе од 50.000 лајкови и многу коментари. Многумина се шокирале од оваа нејзина исповед.

„Драга Мира, се обидувам да напишам коментар, но твојата приказна е толку емотивна и искрена што не можам ништо да кажам“, гласел еден од коментарите.