Бокс корнер со Димитар Младеновски-Од врвот до дното со Томи Морисон (ВИДЕО)

571

Томи Дејвид Морисон ја поседува една од најспецифичните животни приказни во историјата на боксот. На овој бестрашен борец се сеќаваме како една од најсветлите ѕвезди на крајот од 80-тите и почетокот на 90-тите години. Неговиот неспорен талент на многу полиња, му донесоа и главна улога во легендарниот филм на Силвестер Сталоне “Роки” (во своето петто продолжение). Но како е возможно човекот кој стана светски шампион и имаше буквално се, да дојде до степен на самоуништување???

Во прилог следува видео во кое детално се прикажува животот на еден од најсилните и најталентираните борци кој сме биле во можност да ги видиме. Лоша среќа, недисциплина или пак нешто друго? Демоните кој го следеа Томи го доведоа на работ на бездната повеќе пати од било кој. Секоја приказна (за жал) не завршува со среќен крај. Уживајте во овој уникатен приказ на турбулентниот пат на “војводата” од Оклахома.

Димитар Младеновски