Бокс корнер со Димитар Младеновски-Како Тајсон Фјури го детронизира Владимир Кличко? (ВИДЕО)

1236

Во боксот, најмалите детали може да направат огромна разлика.

Toa e осебно воочливо кога станува збор за психолошка игра на зборови и вртоглаво висока самодоверба.
Една од најмаркантните личности кој се појавиле во рингот (шампионот во тешка категорија) Тајсон Фјури, тоа го покажа на најдобар можен начин.

Кога за прв пат ја освои светската круна, Фјури го победи Владимир Кличко по негово 10 годишно доминирање.
Оваа борба претставуваше своевидна “промена на генерациите”.

На 28 Ноември 2015 година, во Дизелдорф (Германија), 206 сантиметри виокиот Англичанец го урна Украинскиот гигант.
На 27-годишна возраст, Фјури го исполни ветувањето дека ќе стане светски шампион.

Следува видео во кое детално се опишува менталната подготвеност на секогаш непредвидливиот “Gipsy King”.

Димитар Младеновски