Бокс корнер со Димитар Младеновски-Историско ривалство (ВИДЕО)

400

Уште поодамна пишувавме за еден од најуспешните (и најатрактивни боксери) на сите времиња – Рој Џонс Јуниор.

Бокс корнер со Димитар Младеновски – Roy Jones Jr. “Superman” (ВИДЕО)

Овој пат освен за него убрнуваме внимание на едно од најголемите ривалства кој постоеле во Светот на боксот. Подеднакво контроверзен и успешен е “вечниот” противник на Џонс, “егзекуторот” Бернард Хопкинс. Интересно е што и двајцата боксери имаа долги кариери кој ја надминаа 4-тата декада. Двајцата имаа богато разиме и со право ги сметаат за едни од ретките кој заслужуваат место во халата на славните. Навидум многу сличности меѓу овие двајца гладијатори, но, и непремостливи разлики. Од најрана возраст, надминувајќи го аматерскиот маратон од борби, преку доаѓањето на главната сцена – професионалното ниво, овие воини ги поврзува истиот пат. Следува видео кое ги презентира Џонс и Хопкинс, односно нивното меѓусебно ривалство во право светло. Уживајте.

Димитар Младеновски