Осуденик за убиство се обеси во затворот во Идризово

414

атвореник осуден за убиство денес се обесил во затворот во Идризово. Информацијата за МКД.мк ја потврди и директорот на Управата за извршување на санкции, Јовица Стојановиќ. Повеќе детали околу овој случај од таму ни најавија откако ќе биде готов целосниот извештај за настанот.

Според првичните информации телото на починатиот било најдено околу пладне во затворот Идризово од вработени и затвореници.

Момчето било осудено за повеќе кривични дела меѓу кои и убиство.