Мегапроект во Грција: Атина никогаш повеќе нема да биде иста. Ова е најголемиот проект во Европа (ВИДЕО)

704

Сè е подготвено за почетокот на изградбата на првите облакодери во Атина и започнувањето на проектот „Хелиникон“. Современиот комплекс ќе биде лоциран на местото на поранешниот меѓународен аеродром во Атина, на површина од 620 хектари.

Ќе се градат јавни паркови, луксузни апартмани, спортски објекти, ексклузивни продавници, марина за јахти и казино. Тоа ќе биде најголемиот проект за урбано обновување во цела Европа.

Од видеото можете да разберете за каков голем проект станува збор: