Бокс корнер со Димитар Младеновски-Како Мухамед Али ќе починеше боксувајќи во рингот! (ВИДЕО)

196

Името на Мухамед Али (Касиус Клеј) е често вбројувано помеѓу најголемите имиња во спортската историја. За повозрасните љубители на овој магичен спорт, Али е најголемиот борец на сите времиња. За Касиус Клеј може да се пишува навистина многу. Денес преку ова видео, Ви ја презентираме приказната за волјата и непоштедната борба на еден од најдобрите боксери во Светот, при крајот на неговата кариера. Вреди да се погледне. Уживајте…

Димитар Младеновски