Задача од основно училиште: Знаете ли колку е часот на фотографијата? 90% од луѓето грешат

132

Станува збор за задача од основно училиште. Часовникот е заротиран, може ли да заклучите колку е часот врз основа на положбата на неговите стрелки?

Задачата која што им била поставена на некои деца од Кина, е загатка која што ја измачи јавноста.

Станува збор за часовник кој што има 12 класични бројки, но истиот е изротиран, така што не може да се воочи кое време го покажува.

Можете ли да го решите проблемот?

Понудени одговори:

А) Помеѓу 3 и 4 часот

Б) Помеѓу 6 и 7 часот

Ц) Помеѓу 8 и 9 часот

Д) Помеѓу 10 и 11 часот

.

.

.

.

.

.

Точниот одговор погледнете го во видеото: