Прекрасно: Лебедот го гушна човекот кој го спаси

682

Лебедите на прв поглед делуваат дека се префинети, нежни и пристапни. Меѓутоа овие грациозни животни храбро ја бранат својата територија и знаат да бидат многу борбени. Баш заради овие причини, фотографијата на која лебедот кој го гушка својот спасител Ричард Вајз го обиколи светот.

При посетата на една колонија на лебеди во Велика Британија, тв водителот Ричард Вајз наишол на лебед кој се повредил при прескокнување на жичана ограда. Тој без размислување го зел повредениот лебед и го одведол веднаш на ветеринар.

Кога по неколку години ја посетил истата колонија, вајз останал шокиран по она што го доживеал. Лебедот се сетил на својот спасител!

  • Го земав во раце и почуствував како срцето му биде забрзано. Во еден момент само го замота својот врат околу мене. Ме гушна, рече Ричарда за „Daily Mail“.

Репортерите од неговата емисија “Born to Explore” го снимиле овој момент, а фотографиите се шерувани милиони пати.

БИДЕЈЌИ ЖИВОТНИТЕ ЗНААТ!