Важно известување за сите кои ќе летуваат во Грција од денес до 20 август

183
Two beach chairs on the tropical sand beach

Предупредување за оние кои до 20 август планираат да заминат на одмор во Грција. Утре кај нашите соседи се прославува големиот празник Успение на Пресвета Богородица. Овој ден е неработен.

Помеѓу 14 и 18 август, на патиштата, плажите и летувалиштата ширум Грција се очекуваат поголеми гужви од вообичаените, ако се земе в предвид дека и самите домаќини сакаат да се одморат за празниците во некои од хит-дестинациите кои ги посетуваме и ние. Се препорачува да се избегнува Грција до 20 август ако немате резервирано сместување, а особено ако патувате со мали деца.

Исто така, можни се и поголеми задржувања на граничните премини и на патарините, па имајте го и тоа в предвид ако овој викенд ваш избор се токму грчките плажи. Задолжително одморете се пред да појдете на пат. За секој случај, со вас понесете доволно вода и овошје. Почесто правете пауза, возете внимателно и бидете трпеливи.