УСЛОВ ЗА ВЛЕЗ: Во оваа европска земја по ден ќе ви бараат 120 евра

232

Сите членки на ЕУ имаат утврдено минимален износ за престој во нивната земја и тоа по ден, па така за во Франција тоа е 120 евра по ден. Со толку пари дневно треба да располагате за да престојувате во земјата. Инаку граничните полицајци имаат право да ви забранат влез во земјата ако оваа обврска не ја исполнувате.

Но, откако азиланти и мигранти тргнаа кон Европа, одредени земји ги заострија контролите.

Романците се строги и не прифаќаат банкарски гаранции и картички, туку строго готовина.

За влез во Хрватска се потребни 70, а во Унгарија 30 евра по ден. За влез во Германија се бараат 45 евра дневно, а за Италија колку е подолг престојот, износот е помал и за престој од пет дена ќе треба да имате 280 евра.