Што на мажите приметуваат „примитивки“, а што дами со истенчен вкус?

134

Охрабрени од написот „Кој дел од женското тело привлекува„ облини“, а кои софистицирани мажи?“, Имаме аналогија со женскиот пол.

Што прво забележуваат жените кога запознаваат маж?

Колку во окото на „примитивката“ или спонзорушата се разликува од окото и вкусот на вистинска дама со рафинирани манири и уште порафинирано чувство за убавина?

Сепак, во првата средба и контакт со маж, „примитивката“ несомнено прво ќе забележи и ќе обрати внимание на:

облека – дали е скапо, брендирано

мобилен телефон – каков е моделот, колку чини

клучеви за автомобили, или уште подобро, самиот автомобил, ако е на повидок

часовник на рака – пожелно е „Ролекс“ – новокомпонирани богати мажи

мускули – торзо, раце, општо цело тело

И еве што убава дама ќе забележи прво на маж:

изгледот и пристапот како целина – ако не се остави прв – е клучен впечаток, понатаму ништо нема да ја интересира, таа ќе разговара со него заради учтивост

Под услов да го помине „првиот“ впечаток, дамата ќе ги забележи лицето, очите и насмевката.

неговиот дух и шарм – клучни квалитети (без разлика дали ги има или не)

начинот на кој се изразува – културен вокабулар

боја на глас – може да измами, но на сите им се допаѓа мелодичен глас, било да е тоа тенор или баритон

раце, поточно, шака- „компири“ и „колбаси од прсти“ не се многу пожелни; Негувањето на рацете,по можност долги прсти се цени

еротиќност– или ја има или ја нема