Еве што открива саатот на вашето раѓање: Не е сеедно дали сте родени наутро или навечер

152

Не е сеедно дали сте родени рано наутро или доцна во ноќта, бидејќи времето на раѓање открива интересни работи за вашиот карактер! Погледнете сами …

Ноќни часови

Родени помеѓу 20 и 24 часот

Луѓето родени меѓу 20 часот и полноќ се лидери, а нивниот доминантен дух брзо освојува. Тие се полни со самодоверба и тешко се колебаат, а најмногу страдаат кога им е повредено егото.

Потребно е да поминете некое време само во текот на денот, за да ги соберете мисли и да соберете енергија за дружење. Доминантни се. Тие имаат огромна желба за филозофија и литература. Тие се авторитативни (можеби и неволно) во семејството, меѓу пријателите и роднините. Изгледаат малку вообразено, но тоа е затоа што тие се полни со доверба и креативна енергија.

Роден меѓу полноќ и 4 часот наутро

Тивка и мирна природа. Вистински сонувачи, тие имаат голема фантазија. Честопати луѓето не ве разбираат бидејќи вашиот начин на размислување е различен и единствен. Понекогаш тие дејствуваат во изолација. Тие секогаш се подготвени да им помогнат на другите.

Дневни часови

За раѓања помеѓу 4 часот наутро и 8 часот наутро

Луѓето родени во овој период се упорни во сè што прават. Тешко е да ги изненадите со нешто – како да биле подготвени однапред за сите тешкотии во животот.

Тие имаат голема желба да го сфатат она за што сонуваат и вложуваат многу напор. Обично тие се многу интелигентни, но тоа не им носи голема материјална корист.

Тие имаат тенденција да бидат идоли на другите и постојано се докажуваат.

За раѓања помеѓу 8 и 12 часот

Луѓето родени меѓу осум наутро и напладне ги развеселат сите наоколу со своето присуство. Тие се амбициозни и имаат големи шанси да успеат во бизнисот, а во приватниот живот се оптимисти и духовни.

Тие сакаат да филозофираат за значењето на животот и меѓучовечките односи и поседуваат многу уметнички таленти. Вие сте суштество на вера, надеж … живописно, весело. Тие зрачат со топлина и убов.

За раѓања помеѓу 12 и 16 часот

Живиот дух, љубопитната природа и многу енергија најдобро ги опишуваат раѓањата помеѓу пладне и 16 часот. Тие се создадени да бидат учители, математичари и одлични говорници.

Тие се склони кон конфликт во меѓучовечките односи, но животот без повремена драма сепак би бил досаден. Енергични, способни и живи … Добри говорници и писатели.

На кратко – разноврсна и талентирана личност која може да напредува во многу професии и занаети за да го изрази својот креативен дух.

За раѓања помеѓу 16 и 20 часот

Луѓето родени овој период се украсени од немирен дух кој постојано ги води кон нови предизвици и непознати ситуации. Тие се социјални бунтовници, а нивната енергија е вистински подарок.

Сепак, може да резултира во тенденција да бидете нервозни. Иако делуваат набрзина, тие скоро секогаш имаат план, така што не мора да се грижат за својата иднина.

Нивните движења се динамични, зборови остри и моќни. Тие размислуваат и дејствуваат брзо. Тие често ги менуваат одлуките и ставовите. Оние што не ги познаваат добро, можеби мислат дека се импулсивни, но и тие се свесни за тоа што прават.