(ФОТОГАЛЕРИЈА) Фламинго и во Свети Наум

1107

Егзотичен фламинго беше забележан од објективот на редакција „Фактор“ како оваа тропска птица се одмора во водите на Охридското Езеро кај Свети Наум во близина на македонско-албанската граница.

Претходно викендов беа фотографирани неколку фламинга во водите на Преспанското Езеро. Се претпоставува дека попатно мигрираат пред да се вгнездат во Албанија и Црна Гора.

Секако, Охридското Езеро стандардно го разубавуваат и белите лебеди.