Наставничката го прегледала диктатот на третоодделенецот, а нејзиниот коментар ги разбеснил родителите

222

Многумина во коментарите се согласиле дека наставничката не одговорила како што му доликува на еден професионален работник, но имало и онакви кои ги критикувале родителите, но и децата.

На Фејсбук страницата „Podgorički vremeplov“ била објавена фотографија од диктат на еден ученик во трето одделение. На неа се гледа и коментарот на наставничката кој ги разбеснел многумина.

Како што се гледа на фотографијата, детето кое неодамно тргнало во трето одделение пишувало диктат.

„Ужас!“ – напишала наставничката со црвено пенкало и на крајот ставила извичник.

Родителите, откако детето им го покажало диктатот, имале неколку совети за наставничката:

„Вака не се дава волја за училиште. Во мое време се пишуваше “не е добро“, “вежбај“. А, ова е “ужас“ за наставничката која го нашишала ова затоа што тоа е начинот на кој сакате да ги учите децата“ – напишал родителот на крајот од диктатот.

Многумина во коментарите се согласиле дека наставничката не одговорила како што ѝ доликува, но имало и онакви кои ги критикувале родителите и децата.

„Родителите да ги научат падежите и правописот, па потоа нека даваат свои коментари. Наставничката треба да работи нешто кое нема никаков допир со педагогија затоа што веројатно го “прескокнала“ своето растење“.