„Два дена беше на апарати“ – Советничката на Вучиќ открива нови информации за здравствената состојба на српскиот претседател

225

Српскиот претседател Александар Вучиќ два дена поминал на апарати на ВМА, но сега се чувствува малку подобро, изјави вчера советничката за медиуми на Вучиќ, Сузана Васиљевиќ.

Според нејзината изјава Вучиќ сам побарал лекарска помош.

-На претседателот му беше толку лошо што сам бараше да го однесат, а тој е човек кој не признава никакви симптоми на болест. Самиот сфати дека нешто не е во ред, изјавила Васиљевиќ додавајќи дека пристигнале првите резултати.

Таа изразила уверување дека по оваа ситуација, Вучиќ ќе почне да ги слуша луѓето кои се грижат за неговото здравје.