Во Хрватска масовно се фалсификуваат евра

376

Во првата половина од 2018 година во Хрватска беа повлечени 1 486 фалсификувани банкноти, од кои 1 203 беа фалсификувани евра.

Ова е дури 470 отсто повеќе во споредба со истиот период минатата година.

Од вкупниот број откриени фалсификати, 263 повлечени банкноти се фалсификувани куни, што е 192 отсто повеќе отколку во 2017 година, според „Бизнис дневник“.