Доколку сте пораснале во 90-тите години, ова се 16 фотографии кои ќе ги препознаете

692

Виралниот хаштаг на Твитер предизвика бран од носталгија помеѓу корисниците на оваа социјална мрежа кои објавуваат што беше најдобро (или најлошо?) во текот на нивното растење во 90-тите години.

Под хаштагот #TextLikeThe90, Твитерџиите објавиле фотографии од Тамагочи, видео касети, но и бројни други работи кои го дефинирале нивното детство во 90-тите години на минатиот век.

Една од омилените конзоли беше “Super Nintendo”

“Twisted Metal” беше одлична забава за многумина

Постои ли некој кој не се сеќава на “Snake”?

Некои се присетиле и на сериите од тоа доба

Дали некогаш сте играле на овој флипер?

“Minesweeper” веројатно го паметите

Колку траеше симнувањето на песните?

Се сеќавате ли на читање на ТВ распоредот во весниците?

Сите заборававме да ги премотаме касетите пред да ги вратиме во видеотека

Знаат ли новите генерации што се воопшто дискети?

“Friends” беа одлични

Интрото на “Playstation 1” разнежни многумина

Други се присетиле на сцените од омилените филмови

Но, и на маките со интернетот

Се сеќавате ли на ова?

Или на ова?