Шок за челниците на Интер: Ванда постави нови услови за Икарди!

173

Мауро Икарди јасно стави до знаење дека е за останување во тимот на Интер, но неговата сопруга Ванда Нара не мисли така.

Во преговорите со раководството на клубот, така побара двојно зголемување на платата на својот сопруг, од 4,5 на 9 милиони евра со тоа што ќе биде и зголемена откупната клаузула која изнесува 110 милиони евра. Од Интер бараат клаузулата да исчезне, но никој не знае дали е тоа изводливо според Ванда Нара.

Аргентинецот веќе има понуда за толку пари од Реал кој е подготвен да плати 110 милиони евра. Проблемот е во тоа што таа сума важи само до 15 јули 2019 година, потоа се намалува.