Оваа снимка ги збуни твитерџиите: Возилата вртат налево и исчезнуваат! Објаснувањето е урнебесно

208

Илјадници луѓе ја гледаа оваа снимка објавена на Твитер на која возилата како да изчезнуваат во ѕидот.

Снимката на Твитер ја споделил и австискиот новинар и водител на ORF, Армин Волф, кој и самиот признал дека не сфатил за што станува збор додека тоа не го прочитал во коментарите.

Станува збор за случајно настаната оптичка илузија: моторите и автомобилите, всушност вртат налево целосно нормално, но тоа не се гледа затоа што “авторот“ ова видео го снимил од кров.

Погледнете ја урнебесната снимка: