Руски метод за чистење на бубрезите и црниот дроб – проверено ги исфрла наталожените токсини за само 24 часа

131

Бубрезите и црниот дроб имаат важна функција за работата на целиот организам. Тие се како филтери кои нè ослободуваат од сите токсини и штетни материи. Од таа причина е многу важно да водите грижа за нивното здравје односно одвреме-навреме да направите детокс за да ги прочистите.

Рускиот метод во овој случај се покажал како многу делотворен и претставува еден вид пост во период од 24 часа.

Во текот на еден ден се внесуваат вода и зелен зеленчук и важно е строго да се придржувате до наведеното време.

1. По будењето, на празен стомак испијте 1 чаша топла вода во големи голтки и направите 10 до 15 клекнувања. На тој начин ќе ја стимулирате функцијата на дигестивниот тракт.

2. По еден час изедете порција зелена салата или кој било друг зелен зеленчук и испијте чаша свежо цеден сок од зеленчук.

3. 12.00 часот – испијте чаша провриена вода.

4. 13.00 часот – изедете голема порција зелен зеленчук и испијте чаша сок од зеленчук.

5. 14.00 часот – испијте чаша провриена вода.

6. 15.00 часот – порција зеленчук и свежо цеден сок.

7. 17.00 часот – чаша провриена вода.

8. 18.00 часот – салата и сок од зеленчук.

9. 20.00 часот – половина литар провриена вода.

На овој начин ефикасно ќе ги прочистите бубрезите и ќе го започнете процесот на исфрлање токсини. Не смеете да ја посолувате салатата, а овој пост не смее да се практикува повеќе од 2 пати месечно.

Напомена: Пред започнување со постот, посоветувајте се со вашиот лекар.