Природен антибиотик кој ги убива сите инфекции! Сите состојки ги имате во кујната, а после ова заборавете на болест!

313

Смесата е многу ефикасна и има ефекти на природен антибиотик, а состојките се лесно достапни.

Состојки:

– 700 мл. домашен јаболков оцет;
– 1/4 ѓумбир;
– 1/4 лук;
– 2 лажици рен;
– 2 лажици куркума во прав;
– 1/4 кромид.

Подготовка:

Сè што ви е потребно е во една стаклена тегла да ги ставите сите наведени состојки, а потоа добро да ја затворите и да ја оставите на ладно место да отстои две недели. Одвреме-навреме протресувајте ја теглата.

Се препорачува да консумирате секој ден по една мала лажичка од оваа мешавина, а доколку сте болни, како додаток земајте една голема лажица од овој природен антибиотик.