Нов тренд: Подмладување на вагината со помош на обична водена пареа

251

Благодарение на неколку американски ѕвезди, парењето на вагината или вагиналниот детокс стана нов тренд на подмладување. Го пропагираат Гвинет Полтроу, Криси Тајген и други холивудски ѕвезди, а според медицинарите, тој е целосно непотребен и опасен, а смислен е за индустријата за убавина да собере уште пари.

„Седите на мал трон, а комбинација од инфрацрвени зраци и пареа ви ја прочистуваат матката. Тоа е енергетско опуштање кое го урамнотежува нивото на хормони. Ако сте во Лос Анџелес, морате да пробате“, напишала Гвинет Полтроу во 2015. Година на својот контроверзен портал Goop. Лекарите веќе предупредувале дека актерката таму пишува будалаштини и дели опасни совети.

Најлоша варијанта е да се испроба овој метод дома, пишува Космополитен.