Објавено видео од нападот на „крокодилот“ во Зимбабве

927

Медиумите од Зимбабве објавија видео од моментот на нападот врз претседателот Емерсон Мнангагва кој се случи за време на неговиот предизборен митинг на стадион.

Тој ги поздравувал присутните на митингот по завршувањето на говорот и се упатил кон затворената просторија зад бината, во придружба на повеќе државници, кога се слушнала силна експлозија

Неколку секунди после неговото симнување од бината, експлодирала бомба која повредила еден од потпретседателите на Зимбабве, како и уште двајца државници.

Мнангагва изјави дека бомбата експлодирала неколку сантиметри од него и дека станува збор за кукавички чин.