Нов жител во скопската Зоолошка градина – најмалиот крокодил на светот (ФОТО)

96

Скопска Зоолошка градина за првпат е дом на џуџести крокодили.

Ова се најмалите крокодили на светот и потекнуваат од Конго, Африка