Маж се разнесе со бомба на игралиште во Белгија

147

Mаж се разнесе со експлозивна направа на фудбалско игралиште во градот Вервиер, Белгија.

View image on TwitterView image on Twitter
На локацијата има голем број полициски единици и целата област е евакуирана.

Засега не е идентификуван човекот што се разнесе со бомба, но се претпоставува дека станува збор за воен ветеран кој живеел во областа Стембер во Вервиер.

Истрагата е во тек, а локалните власти објавија дека не се сомневаат во тероризам.

loading...