„Корона стајлинг“: Вака изгледаат маските на македонските познати личности (фото)

203

Коронавирусот или „Ковид 19“ ни стави „кочница“ на секојдневниот живот, обврски, навики, активности.

Брзината со која се шири вирусот предизвика да го ставиме секојдневието на пауза и малку да му дадеме одишка на пребрзото темпо на живеење.  Во исто време и не освести, не разбуди да ги цениме вистинските вредности, да имаме повеќе време за себе и своите најмили.

„Ковид 19“ прво се појави во Кина, а потоа многу брзо се прошири во Италија, регионот, целиот свет….и во нашата мала држава Македонија.

Секој ден расте бројот на заболени лица, а надлежните препорачуваат да се почитуваат превентивните мерки за заштита од короната.

Имено, она што е добра и позитивна страна на “чумата на 21 век“ е што може да придонесеме да престане да се шири.

Дражаваните институции и здравствените организации преземаат мерки за заштита, а едни од нив се често миење на рацете со топло вода и сапун, седење во изолација односно не треба да излегуваме од дома, а ако го правиме тоа да носиме заштита поточно маски и ракавици, друга мерка е да избегнуваме контакти со други лица…

Голем број од македонските јавни личности се придржуваат кон препораките и апелираат до граѓаните да ги почитуваат. Имено, естрадните уметници ги откажаа и своите настапи  во државата и регионот, а многумина од нив се наоѓаат во своите домови.

Тие често знаат да се јават преку социјалните мрежи и на своите фанови да покажат како го поминуваат времето, а пејачите знаат да се приклучат лајв и да поразговараат со своите фанови, да запеат и слично.

Но, кога треба да се излезе од дома и да се завршат некои обврски, познатите користат заштита односно маска и раквици

Вака изгледаа нашите јавните личности со „корона стајлинг“

Мелита Ракиќевиќ

 

ФОТО: ИНСТАГРАМ

 

Дарко Спејко

ФОТО: ИНСТАГРАМ

Вера Мештеровиќ

 

ФОТО: ИНСТАГРАМ

 

Димитар Атанасовски

ФОТО: ИНСТАГРАМ

Елена Ристеска

 

Тамара Тодевска

ФОТО: ИНСТАГРАМ

Лила Филиповска

ФОТО: ИНСТАГРАМ