Филипче ќе одржи прес-конфренција

221

Министерот за здравство Венко Филипче во 20:00 часот ќе одржи прес-конференција.

Со оглед на тоа што во моментот Владата одлучува по препораките од Комисијата за заразни болести за евентуално воведување полициски час за претстојниот викенд, се очекува Филипче да каже како ќе биде организиран.

Комисијата за заразни болести на денешниот состанок донесе предлог да биде воведен полициски час во Скопје, Штип, Куманово со Липково и Тетово од утре во 21 часот до понеделник наутро во 05 часот.

Во останатите градови се предлага полицискиот час да биде од 16 часот до 5 часот наутро, секој ден.

Предлогот на Комисијата ќе биде доставен до Владата и Кризниот штаб за утврдување на следните чекори на делување.

На состаникот, кој го свика министерот за здравство Венко Филипче беа присутни членовите на Комисијата за заразни болести, претставници на локални Центри за јавно здравје и претставници на Министерството за внатрешни работи.