Димовски: Да престанат сите казни и ограничувања спрема граѓаните, фирмите и правните субјекти се додека државата не набави вакцини

64
Поранешниот пратеник се огласи на фејсбук, околу доцнењето на вакцините во Македонија.
Да престанат сите казни и ограничувања спрема граѓаните, фирмите и правните субјекти се додека државата не набави вакцини…
Не може сите да бидат казнувани и ограничувани ако не си ја исполнат својата обврска, а државата да биде имун и да биде заштитена…
Со Короната, единствен фактор кој целосно и комплетно не е на ниво на опасноста, не се ни фирмите, ни граѓаните, државата е!
Државата не си ја обавува со Устав и закони дадената ОБВРСКА да се грижи за здравјето на граѓаните…