Бујните македонски убавици го прифатија предизвикот: Кога имаш нога како Бојана и гради како Ива, капачето само паѓа (ФОТО)

462

За де не биде здодевно, на социјалните мрежи постојано се појавува некој нов тренд, нов предизвик, кој полека сите почнуваат да го прифаќаат, а истиот како вирус се шири и станува „планетарно популарна глупост“!

Така е и со последната „будалаштина“, наречена отвори го капачето од шишето, само не со прстите од раката, туку со што сакаш друго. Или едноставно: „bottle cap challenge“! И тоа отприлика оди вака: Во една рака некој држи најчесто празно пластично шише со пододвртено капаче, а другиот или дугата треба до крај да го одврти капачето додека тоа да падне, односно не го отвори шишето… Со било што друго, само не со рака, односно не со прсти.

На овој „мамец“ се фатија  и Македонците… Па тргнаа да одговорат на предизвикот на отворање шишиња, кој(а) со што располага… Или поточно, кој каков адут има. Со нос, со чело, нозе, стомак… а Бога ми и со нешто трето!

Така на пример, мпосилниот пол, најчесто тоа го прави со „чорбаџиското меше“, како „чикашкиот камионџија“ Дарко – Влогс, на пример.

До душа видеото покажува дека тргна да го одвртува капачето со нешто друго, ама во последен момент се премисли. Што си е сигурно-сигурно.

Македонската манекенка Бојана Нушкова пак има други адути.

Манекенките имаат рамен стомак, ама и долги нозе, па за долгоногата убавица капачето не е проблем…

Едно кревање нога и шишето е отворенo… Кога Бојана ќе крене нога, прска на сите страни…

Зашто со толку долги нозе може сијалица да одврти, а камо ли едно обично капаче!

Најинтересното од денешниот избор сепак ќе ви го понуди македонскиот модел и модна дизајнерка Ива Спасовска.

Надарената кумановка капачето го отвора ниту со нога, ниту со стомак, туку со она што и е главен телесен адут – бујните гради!

Насмевка и навидум лежерен приод кон предизвикот, а всушност возбудата е евидентна и преку сребрениот металик едноделен костим за капење.

Но, во случајов токму таа возбуда може да биде од помош, зашто допирот на набрекнатите брадавици е како замена за прстот на раката…

Само едно движење, еден замав со бујните гради на цицлестата дизајнерка и…

…Капачето само паѓа!

Предизвикот прифатен и што е поважно – исполнет!

Патем, сите среќни и задоволни, вклучувајќи ги и кибицерите, зашто Ива им приреди „глетка за петка“!