Цела Југославија воздивнуваше за неа: Таа одлучи да се омажи за рибар и помина низ пекол

73

Сплиќанката Ана Сасо беше предмет на страст на многу мажи во поранешна Југославија, но сепак, немаше среќа во љубовта. Ана ја освои титулата Мис на Југославија во 1982 година, а на изборот за Мис на светот беше меѓу 15-те најубави жени.

Работеше како модел низ целиот свет, но на овие простори сè уште е запаметена по секси рекламата за освежителен пијалок во која скока во вода и носи само влажна маица.

Кога стана официјално најубава, Ана се здоби со огромна популарност, но тоа не и донесе среќа во љубовта. Манекенката беше омажена за кралот на ноќниот живот во Сплит, Ненад Баре Теклиќ. Тој го возеше првото порше во Сплит, беше во шема со Дорис Драговиќ и за триесет години отвори десетина од најдобрите кафулиња и клубови во Далмација. Тој почина пред неколку години во сообраќајна несреќа.

Била омажена и за Игор Франчески. Рибарот и адвокат бесрамно ја изневеруваше и шеташе со млади девојки низ центарот на Сплит. Го оставила, а две години по разводот, Франчески бил уапсен затоа што девојки од една организирана група се проституирале во неговиот стан.

Беше напишано дека Ана тогаш била во врска со лекар, но никогаш не зборувала за тоа. Тоа што е факт е дека таа дури и во шестата деценија од животот изгледа феноменално.