Апел за помош за Маја Рековиќ : Крвната група не е важна

246

Во својот статус објавен на Фејсбук, Маја Рековиќ која боледува од леукемија апелира за помош –  секоја донирана крв е важна. 

Барајќи ДОНОР за да се ја победам леукемијата, сретнав луѓе,кои безусловно и несебично дојдоа да помогнат..никогаш не помислив дека на ваков начин ќе барам помош..ама вашите 5ml крв (НЕ Е ВАЖНА КРВНАТА ГРУПА) од 18-59 години, ОД 8:30 ДО 14 ЧАСОТ, секој работен ден, можат да ми го спасат животот..Доколку можете да се организирате и да дојдете до Скопје, ИНСТИТУТ ЗА ИМУНОБИОЛОГИЈА И ХУМАНА ГЕНЕТИКА (Државна болница) КАДЕ КАЖУВАТЕ ДЕКА САКАТЕ ДА СТАНЕТЕ ДОНОР, не мора да кажете дека се работи за мене, ќе ми дадете надеж дека ова сонце и мене ќе ме грее уште долго. ЛУЃЕ МИ ТРЕБАТЕ! ДА ДООБЈАСНАМ…на институтот се пријавувате дека сакате да станете донор…доколку сте соодветни јас ќе знам.