8 постапки на џентлмените што може да го стопат срцето на секоја жена

646

Жените сакаат да бидат независни, но длабоко во себе, сакаат да бидат третирани како дами. Но, реалноста е поинаква и денес ретко ќе сретнете вистински џентлмен. Во продолжение прочитајте како да го освоите срцето на една жена преку вашето воспитување и вашиот начин на однесување.

1. Ви ја држи вратата отворена
Еден од знаците дека тој е кавалер е отворањето на вратата и повлекувањето настрана за вие да поминете први. Истото важи за поместувањето на столот за да седнете и кревањето тешки предмети.

2. Ви се јавува кога ќе рече дека ќе ве побара
Жените се навикнати да чекаат повик од својот партнер со часови и постојано да го проверуваат телефонот и нема ништо повеќе вознемирувачко од тоа.

Ако тој ви рече дека ќе ви се јави во 17:30 часот и ви се јавува токму во тоа време, потрудете се да го задржите во вашиот живот.

3. Не игра игри
Нема ништо попривлечно од тоа јасно да ви даде до знаење дека е заинтересиран за вас и дека му се допаѓате.

4. Изразување интерес за средба со вашето семејство и со вашите пријатели
Ако вашиот партнер е заинтересиран да се запознае со вашето семејство и со вашите пријатели, тогаш тоа е знак дека има сериозни намери со вас.

5. Покажување љубов во јавност
Жените сакаат кога мажите им изразуваат љубов во јавност, па доволно е да ве фати за рака додека се шетате или да ве бакне на образ. Самиот факт што тој сака да им покаже на другите дека ве сака, прави да се чувствувате фантастично.

6. Ви се јавува за да провери дали безбедно стигнавте дома
Ве чека да стигнете дома и потоа ви се јавува за да провери дали сте на безбедно. Исто така, никогаш не ве остава сама на застрашувачки и небезбедни локации.

7. Ви ја нуди својата јакна кога ви е ладно
Ако некој е спремен да го издржи ладното време и да ви ја даде неговата јакна само за да ви биде топло и пријатно, бидете сигурни дека покрај вас имате вистински џентлмен.

8. Се грижи за вашето мислење и ве почитува
Ако партнерот има сериозни намери со вас, тој ќе сака да научи повеќе работи за вас, за тоа како размислувате и како реагирате. Она што најмногу треба да го цените кај партнерот е тоа што тој ги почитува вашите мислења и ставови.