За малку избегнат голем инцидент: 4 турски борбени авиони Ф16 и Ф4 влетаа во Грција

675

Според наводите на Генералштабот на грчката национална одбрана, два F-16 и два F-4 на турската воена авијација, биле препознаени и пресретнати од грчките борбени авиони.

Четири турски борбени авиони вчера влегле во Атинскиот воздушен информациски простор – FIR, а не поднеле план за летање.

Во 14:42 авионите ги прелетале островите Стронгило и Плака, јужно од островот Фурни, на надморска висина од 4.876 километри, пренесува “ANA”.

Според наводите на Генералштабот на грчката национална одбрана, два F-16 и два F-4 на турската воена авијација, биле препознаени и пресретнати од грчките борбени авиони.