СДСМ: Со одбивањето на Алатката за транспарентност Иванов не ги почитува граѓаните

692

Целокупното политичко делување на Ѓорге Иванов е на штета на државата и граѓаните.

Со одбивањето на Алатката за транспарентно, отчетно и одговорно владеење Ѓорге Иванов им го ускартува правото на граѓаните редовно, точно, објекативно и транспарентно да бидат информирани за трошоците од неговото работење. Со тоа Иванов покажува непочитување кон граѓаните. Очигледно за Иванов граѓаните не се важни и со одбивањето на Алаткта за транспаретност крие за што ги троши нивните пари. Интересите на граѓаните и државата треба да бидат на прво место за секого.

Владата предводена од СДСМ затоа и ја донесе оваа алатка за транспарентност и отчетност на трошоците кои ги прават владините функционери. Граѓаните имаат право на сите информации за трошењето на нивните пари и тоа од страна на Владата ќе се спроведува и во иднина. Заложбите за целосно и навремено информирање на граѓаните за трошењето на нивните пари и понатаму ќе се спроведуваат.