Вознемерувачко видео: Родители си го заборавиле детето на плажа во Грција, силното струење го одвело неколку километри од брегот !!!

158

Траектот „Саламинамахос“, кој сообраќал на редовна линија меѓу местата Рио и Антирио, ja запрел пловидбата кога капетанот го забележал детето во водите на Јонското Море во близина на Патрас, во западна Грција, и се доближил за да го извади од водата.

Девојчето, кое нема повеќе од пет години, е очигледно исплашено и вознемирено, но не плаче во моментот кога луѓето од бродот го спасуваат.

Засега нема повеќе информации за инцидентот и за тоа како се случило девојчето, незабележано од никого, да отплови кон отворено море.