Во Турција врие од туристи, во моментов се градат нови 120 хотели

755

Во екот на летната туристичка сезона, хотелите во Турција работат со полн капацитет, а до крајот на годината се очекува отворање на уште 120 хотели од пет ѕвезди.

Според Хасан Ерден од Асоцијацијата на туристички агенции на Турција, се очекува вкупниот број хотели во сопственост на меѓународни брендови да достигне 627, со 3.600 нови легла. Капацитетите во летувалиштата во Турција се очекува да бидат исполнети до максимум во следните три месеци.