Во Грција потврден прв случај на коронавирус и тоа во Солун

138

Прв случај на новиот коронавирус е потврден денеска во Солун, во соседна Грција, соопшти грчкото Министерство за здравство.

Станува збор за 38-годишна државјанка на Грција која допатувала од Италија, изјави претставникот на грчкото министерство, Сотирис Циодрас.

Жената е во добра здравствена состојба, а во моментов се проверуваат нејзините блиски контакти.

Тие доброволно ќе бидат ставени во изолација, со цел да се следи нивната состојба.