Владата одлучи и да се забрани одење на гробишта низ целата држава

381

Министерот за здравство, Венко Филипче вечерва соопшти дека Владата донела забрана за посета на гробишта на целата територија на државава. Забрана ќе важи од утре од 21 часот до понеделник до 5 часот.