Ова е најопасната намирница која што постојано ја јадеме – често е на намаление во маркетите, но може да биде отровна

337

Иако знаеме дека може да биде многу вкусна, сепак таа е преполна со отрови, хормони, фекални материи, пестициди.

Намирницата која што често во маркетите е на намаление, малкумина знаат дека е штетна по човековото здравје и дека веднаш треба да ја исфрлите од употреба.

Виршлите се прават од отпадот на животинските органи, р’скавици, коски, црева, нерви и друго.

По деталното истражување кое што се занимавало со поврзаноста на оваа храна и настанувањето канцер, резултатите биле поразувачки.

Составот на виршлите е над 50 отсто отрови!

Светскиот фонд за истражување, навел дека луѓето треба да ги исфрлат виршлите од употреба, доколку сакаат да го сочуваат своето здравје.

Освен виршлите, на оваа листа се нашле и колбасите, шунката и останатите фабрички спакувани месни производи.