ВИСТИНАТА ЗА ЦИГАРИТЕ-Откриена најголемата тајна на тутунската индустрија

741

На сите ни е позната вистината за цигарите дека тие се штетни и дека можат да предизвикаат могу болести па дури и рак.

Тоа што многу луѓе не знаат е дека тутнската индустрија има многу добро чувана тајна што ќе бидете запрепастени кога ќе дознаете. Тука е листата на само неколку од најлошите тајни за цигарите.

Постојат повеќе од 600 состојки и 4000 хемиски состојки во само една цигара. Тие содржат катран, никотин, формалдехид, амонијак, ДДТ, арсен, бутан,  и уште многу многу состојки.
Пушењето е причина за повеќе од 400 000 смртни случаи секоја година  само во САД. Статистички гледано, повеќе од 10 милиони луѓе умреле од цигарите во последните 20 години.

Но, дури и оние кои пушат повеќе години можат даго излекуваат своето тело кога ќе престанат да пушат
. Телото има способност да започне со процесот на опоравување во самата секунда кога престанувате да пушите. Се што ви е потребно е само јака волја.
Кога првпат ќе ги оставете цигарите крвниот притисок и откуцаите на срцето се нормализираат, и нивото на јаглен моноксид се намалува.
Ако мислите дека Е-цигарите се сигурни , не сте во право. Тие се полни со токсини и хемикалии со кои наместо да порестанете да пушите уште повеќе тежнеете кон нив.
Најдобриот совет кој треба да го прифатете е да престанете да пушите, ќе бидете изненадени од промените.