Венко Андоновски напиша песна за Билјана Беличанец – „Камена, а стаклена и дребна“

423

Писателот,поет и есеист Венко Андоновски напиша емотивни стихови со посвета на актерката Билјана Беличанец, која сношти си го одзеде животот во својот дом во Скопје.

Во нив, тој вели дека Билјана не умрела, туку само се лизнала.

-Камена, а стаклена и дребна, ја нарече Беличанец Андоновски во песната.