Вело Марковски, нов член на ИК на ВМРО-ДПМНЕ, Игор Јанушев не е повеќе генерален секретар

96

Игор Јанушев, повеќе нема да биде генерален Секретар на партијата. Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски најави дека Јанушев се повлeкува од лични причини. Сепак, Јанушев останува член на ИК .Во новиот извршен Комитет коишто Мицкоски го промовираше најголемо изнендадување е инфектологот Вело Марковски.

Во највисокото партиско тело делува Гордaна Димитриеска-Кочоска, Стефан Андонов, Рашела Мизрахи, Драган Ковачки, Марија Андоновска, а меѓу повратниците се и Антонио Милошоски и Владимир Ѓорчев, но не и Илија Димовски.

Александар Николовски и Владо Мисајловски остануваат во ИК како и Коце Терајановски, Трајко Славевски и Дафина Стојановска, како и координатор на пратеничката група на ВМРО-ДПМНЕ во Собранието Никола Мицевски.