Утре делови од Скопје без струја

117

За утре на делови на подрачјето на Скопје планирани се технички зафати во електроенергетскиот систем известуваат од ЕВН Македонија.

Во периодот од 09:00-12:00 часот ќе се работи на електроенергетскиот систем на делови од:

Ул. Марко Орешковиќ 2, дел од ул. Мариовска (општина Чаир), дел од Бул. Македонско Косовска Бригада (објектите околу Арена Петрол), дел од ул. Стојко Ивановски, дел од ул. Лазар Личеноски, ул. Пере Тошев (објектите околу Арена Петрол), ул. Максут Садик, ул. Прохор Пчински, дел од ул. Славеј Планина, ул.380 (објектите околу Арена Петрол), (општина Чаир).

Во периодот од 10:00-11:30 часот технички зафати ќе има и на дел од ул.1 во с.Д.Лисиче. (општина Аеродром)

Во периодот од 11:00-16:00 часот според информациите од ЕВН, ќе се работи на дел од електроенергетскиот систем на ул.Илија Димовски -Гоче бр.5, 7 и 9 (општина Аеродром).