Урнебесно видео – Македонец во Чикаго ги учи американците македонски

2055

Можеби едно од најсмешните видеа на Фејсбук ни доаѓа од далечната Америка.Македонецот Дарко Јефремов одлучи да ги запознае Американците во Чикаго со Македонија и Македонскиот јазик.
Тој застанува случајни минувачи и ги прашува дали имаат некогаш слушнато за Македонија. Позитивниот Дарко за себеси вели дека шири позитивност низ Чикаго, и во тоа можеме самите да се уверите од кога ќе го погледнете видеото и добро ќе се насмеете.Македонскиот јазик кога излегува од устата на Американците дефинитивно звучи урнебесно. Дарко најавува уште вакви урнебесни видеа, а ние со нетрпение ги очекуваме.