Трамп ќе потпише указ кој ќе го реши проблемот со раздвојување на децата од родителите

657

Указ со кој ќе заврши праксата на одвојување на децата мигранти од нивните родители, кои илегално влегле во САД, најави денеска американскиот претседател, Доналд Трамп.

Трамп претходно ги обвини демократите за одвојувањето на децата од родителите.

Претставничкиот дом утре ќе гласа за два предлог- закони во одснос на спречување на праксата за раздвојување на семејствата и за решавање на други имигрантски прашања. Републиканците велат дека не се сигурни дали мерките ќе имаат доволно поддршка за да бидат донесени.